Visby 30-31 augusti 2017

 

Den 30-31 augusti 2017 är du välkommen att ta del av allt från teater och stå upp till föreläsningar och debatter. Programpunkterna dagtid arrangeras på Joda bar (Skeppsbron 24). Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller. I lokalen finns hörselslinga, en bärbar mikrofon och ett headset. En tillgänglig toalett finns i närheten. På Joda bar arrangeras även Stå upp showen och föreställningen ”Riv murarna”.

I projektet, finansierat av Arvsfonden, finns inga pengar för att finansiera personliga hjälpmedel. Är det någon i publiken, som under föreläsningar eller stå upp kvällen, behöver tolk eller annat stöd är det upp till personen att själv ordna detta. Under konferensens dagar tar var och en ett eget ansvar för att införskaffa det man vill äta och dricka i pauser. Vi har valt lokaler som välkomnar ledarhundar, assistanshundar och servicehundar. Vi räknar med att du tänker på individer med astma och allergier och undviker starka dofter och levande blommor.

Hela programmet i PDF-format kan du ladda hem genom att klicka här.

 

30 augusti 2017

Lilla salen

12.00-16.30  Utställning av organisationer, företag och hjälpmedel.

 

Stora salen

13.00          Inledning med Johan Seige, projektledare Funk i 4D och Stefaan de Maecker (MP), ordförande i RegionGotlands tillgänglighetsråd.

13.15          Om projektet Funk i 4D, Johan Seige.

13.30          ADHD – En känslomässig överdos, Josefin Ringbom, entreprenör och konstnär.

14.30          Paus. Möjlighet att ta del av utställarna.

15.00          Vision och prioriteringar i funktionshinderpolitiken på Gotland. Samtal mellan förtroendevalda, organisationer för personer med funktionsnedsättning och publik.

15.30          Goda exempel på Gotland i arbetet för jämlika villkor.

16.15          Workshop om metoden att göra kultur mer tillgänglig för fler. Johan Seige, projektledare.

 

18.00-21.00          Riv murarna – Sveriges mest tillgängliga teater föreställning.

En föreställning om makt och annorlundahet. Föreställningen börjar klockan 19.00, men kom gärna tidigare så du får ta del av scenbilden och titta och känna på rekvisita och kostymer. Föreställningen är en timme och tio minuter. Efter föreställningen räknar vi med ett eftersnack på cirka 20 minuter (Ingen tillgång till teckenspråkstolk finns vid det samtalet). Biljetter bokas här: https://www.biljettkiosken.se/rivmurarna

 

31 augusti 2017

Lilla salen

09.00-16.30 Utställning av organisationer, företag och hjälpmedel.

 

Stora salen

08.00          Tillgänglighet skapar tillväxt – Inspiration och vägledning i ett frukostsamtal om tillgängliga butiker. Lars-Göran Wadén, Funk i 4D, och Magnus Olsson, Visby Centrum.

09.00          Om teaterföreställningen Riv murarna och projektet Funk i 4D – Linnéa Grimstedt, konstnärlig ledare.

09.30          Paus. Möjlighet att ta del av utställarna.

10.00          Fördomar, funktion och folkvett – föreläsning med Iki Gonsalez Magnusson, koreografi, disc jockey och initiativtagare till kulturföreningen Utopia. Iki är även skådespelare och har bland annat en av huvudrollerna i filmen Dyke Hard. Hörs också i Radions P1 – Funk.

12.00          Lunch

13.15          Gata för alla – Visa käppvett i trafiken Victoria Öjefors Quinn, 1:a vice ordförande för Synskadades Riksförbund.

13.45          Funkibator – Föreningen som fokuserar på utvecklingsfrågor, entreprenörskap och innovationer ihop med funktionsnedsättning. Stefan Johansson, verksamhetsutvecklare Funkibator.

14.20          Paus. Möjlighet att ta del av utställarna.

14.45          Funkibator, fortsättning.

15.15          Hur kan kulturen på Gotland bli mer tillgänglig för ALLA? Samtal med Kulturinstitutionernas företrädare på Gotland och publiken.

16.00         Avslutning.

 

19.00 FUNKT-UP Comedy – Thomas Oredsson, Johan Seige och Bengt-Åke Rundqvist. Vi ger oss inte förrän du skrattar fram dina magrutor. Biljetter bokas här: https://www.biljettkiosken.se/standup