Deltagare
Nytt manus
Under år ett i vårt projekt så har det skrivit ett helt färskt manus RIV MURARNA. Under perioden har vi arbetar med normkritiska diskussioner där vi ställt oss frågorna: Vad handlar makt och tillgänglighet egentligen om? Vilka historier visas inte på scenen? Vilka historier skulle vi vilja ha på scenen? Utifrån detta så har ett manus tagits fram som nu repeteras infrö premiär den 9 mars i Västerås.
Här får ni veta mer om oss som arbetat med att ta fram manuset:
Frida Sollen
Foton på Frida, formell och glad bild. Foton av Linnéa Grimstedt
Otto Båth
Foto på Otto
Emma Öhman
Foto på Emma, formell och glad bild. Foton av Linnéa Grimstedt
Christian Dywik
Foto på Christian formell och glad bild. Foton av Linnéa Grimstedt
Manusskribent på Funk i 4D
Arbetar utanför projektet som skådespelare och teaterpedagog. Jag är en person som ständigt har många järn i elden. Jag som person är utåtriktad, entusiastisk och tävlingsinriktad! Vad som är viktigt för mig med tillgänglighet är att med ökad kunskap om olika gruppers särskilda behov kan många av hindrena som uppstår tas bort och omgivningen blir tillgänglig för alla.
Anledningen till att jag vill vara med i detta projekt: För att kunna uppnå ett samhälle som är tillgänglig för alla medborgare. Så kan det krävas att man skapar något som kan vara provocerande. Tillräckligt provocerande för att våra politiker i vårt avlånga land ska få upp ögonen för otillgängligheten i vårt samhälle. Det bästa av världar – ett tillgängligt samhälle.
Karl-Fredrik Ahlmark
Foto på Karl-Fredrik
Manusskribent på Funk i 4D
Jobbar som internationell koordinator. Bor i Göteborg och arbetar som internationell koordinator på Högskolan i Borås. Stort förenings- och litteraturintresse, som jag ägnar merparten av min fritid åt.
Jag är med i detta projekt för att historien ofta handlar om vinnarna, medan teatern och kulturen handlar om förlorarna; teater och kultur är en imaginär asyl för allt det som vi inte förmår att härbärgera där utanför, för att parafrasera Nuala Ní Dhomhnaill och Sara Stridsberg.
”Samtidigt är det inte en flykt från utan ett närmande till verkligheten”, för att låna en metafor från Olof Lagercrantz. Därför betyder ett teaterprojekt som detta så mycket.