Nytt manus

Under år ett i vårt projekt så har det skrivit ett helt färskt manus RIV MURARNA. Under perioden har vi arbetar med normkritiska diskussioner där vi ställt oss frågorna: Vad handlar makt och tillgänglighet egentligen om? Vilka historier visas inte på scenen? Vilka historier skulle vi vilja ha på scenen? Utifrån detta så har ett manus tagits fram som nu repeteras infrö premiär den 9 mars i Västerås.

Här får ni veta mer om oss som arbetat med att ta fram manuset:  

Frida Sollen

img_3749img_3780

Foton på Frida, formell och glad bild. Foton av Linnéa Grimstedt

Manusskribent och teckenspråkstolk på Funk i 4D.
Arbetar annars som personlig assistent och är skådespelare och dansare.

Otto Båth

otto1
Foto på Otto

Manusskribent på Funk i 4D
Arbetar som teatertekniker på Stadteatern i Stockholm.

Emma Öhman

img_3732img_3725
Foto på Emma, formell och glad bild. Foton av Linnéa Grimstedt

Manusskribent på Funk i 4D
Just nu arbetar jag som teaterpedagog på Nya Teatern i Örebro samt på mitt eget företag Teater Drama. Förutom detta jobbar jag som siminstruktör och läser teckenspråk. Jag vill vara med i det här projektet för att vara med och göra teatern mer tillgänglig. Teatern är ett forum där vi verkligen har chansen att beröra viktiga ämnen och belysa dessa ur olika perspektiv, men trots detta så är inte teatern tillgänglig för alla. Väldigt få föreställningar ges till exempel på olika språk och om de ges så är det ofta vid ett tillfälle, vilket gör att kulturen är mer tillgängliga för vissa i samhället. Genom teatern vill jag skapa möten och genom mötet skapa en större förståelse för varandra. Det är först när man har en förståelse för vilka normer man förhåller sig till man kan bryta dem och detta vill jag göra genom teater!

Christian Dywik

img_3798img_3791

Foto på Christian formell och glad bild. Foton av Linnéa Grimstedt

Manusskribent på Funk i 4D
Arbetar utanför projektet som skådespelare och teaterpedagog. Jag är en person som ständigt har många järn i elden. Jag som person är utåtriktad, entusiastisk och tävlingsinriktad! Vad som är viktigt för mig med tillgänglighet är att med ökad kunskap om olika gruppers särskilda behov kan många av hindrena som uppstår tas bort och omgivningen blir tillgänglig för alla.

Anledningen till att jag vill vara med i detta projekt:  För att kunna uppnå ett samhälle som är tillgänglig för alla medborgare. Så kan det krävas att man skapar något som kan vara provocerande. Tillräckligt provocerande för att våra politiker i vårt avlånga land ska få upp ögonen för otillgängligheten i vårt samhälle. Det bästa av världar – ett tillgängligt samhälle.

Karl-Fredrik Ahlmark

Karl-Fredrik1
Foto på Karl-Fredrik

Manusskribent på Funk i 4D
Jobbar som internationell koordinator. Bor i Göteborg och arbetar som internationell koordinator på Högskolan i Borås. Stort förenings- och litteraturintresse, som jag ägnar merparten av min fritid åt.

Jag är med i detta projekt för att historien ofta handlar om vinnarna, medan teatern och kulturen handlar om förlorarna; teater och kultur är en imaginär asyl för allt det som vi inte förmår att härbärgera där utanför, för att parafrasera Nuala Ní Dhomhnaill och Sara Stridsberg.

”Samtidigt är det inte en flykt från utan ett närmande till verkligheten”, för att låna en metafor från Olof Lagercrantz. Därför betyder ett teaterprojekt som detta så mycket.