Turné 2017

Under våren och hösten 2017 åker vi på en turné till åtta städer i Sverige där vi kommer ha två dagar fyllda med seminarier om kultur, tillgänglighet och rätten till delaktighet, tillsammans med funktionshinderrörelsen, kommunen och andra lokala aktörer.

Två dagar sprängfyllda med intressanta seminarier, föreläsningar och debatter som avslutas med stand-up ena kvällen, och en föreställning den andra.

RIV MURARNA – SVERIGES MEST TILLGÄNGLIGA FÖRESTÄLLNING
En färgstark experimentell föreställning om makt och annorlundahet. (läs mer nedan)

En FUNKT-UP COMEDY med Thomas Oredsson, Johan Seige och gäster. Vi ger oss inte förrän du skrattat fram dina magrutor. (läs mer nedan)

Om föreställningen RIV MURARNA

Bild på figuren Mamma Ana spelad av Linnea Sundblom och figuren
en Lotta spelad av Joanna Dahlgren. Mamman lutar sig över ett bord och blickat mot Lotta som tröstar mamman.  Foto av Elin Ivemo

 

Skriven av Christian Dywik och Emma Öhman, med hjälp av Frida Sollén, Otto Bååth och Karl-Fredrik Ahlmark

Regi: Linnéa Grimstedt
Musik: Johan Seige

Sveriges mest tillgängliga teaterföreställning handlar om Brita som föds annorlunda. Vi kommer följa Brita och hennes mamma Anas kamp för att få henne normal. Men vill Brita det? Och vad har samhället för inverkan på besluten? Vem bestämmer egentligen?

Ni kommer att få ta del av ett experiment. En föreställning utan syn- eller teckenspråkstolkning. En föreställning som utmanar fantasin.

Med stora rörelser, visuella ljudbilder och skarpa färger skapar vi vad som kan kallas mimteater för blinda eller radioteater för döva.

De medverkande är skådespelarna Linnéa Sundblom och Joanna Dahlgren som hoppar mellan att spela 10 olika roller. Musikerna Justina Lakin och Johan Johansson är ständigt på scenen skapande ljudlandskapet.

Ett experiment skapat med hjälp av Arvsfondsmedel. Projektet FUNK I 4D ägs av Kulturens bildningsverksamhet.

Kom gärna en timme innan och ta del av scenbilden där du kan titta och känna på kostymer och ljudboxar. Föreställningen är 70 minuter lång, utan paus. Stanna gärna kvar och ställ frågor efter föreställningen.

OBS! Om du behöver assistans eller tolk innan eller efter föreställningen så måste du själv boka via ditt landsting/kommun. I föreställningen gör vi allt vi kan för att den ska vara tillgänglig utan teckenspråkstolk eller syntolkning.

 

Om stand-up showen EN FUNKT-UP COMEDY


Thomas Oredsson

 


Johan Seige

 

Kan en blind verkligen driva med rullstolsburna och döva? Om man gör en ful min till en synskadad, gills det fast den inte såg det? Kan en utan funktionsnedsättning skämta om funktionsnedsättningar? Thomas Oredsson och Johan Seige med gäster kommer ge er en stand-upföreställning som inte, med betoning på inte, är politiskt korrekt. Har ni inte en funktionsnedsättning när ni kommer till showen, kommer ni garanterat fundera över om ni nog ändå inte har en, när ni går hem. Vi ger oss inte förrän ni skrattat fram era magrutor.

Välkomna!

(Klicka på din stad för att se program för aktuell stad gällande spelställe, biljettpris, tid och datum.)

Boka in din ort redan NU: